ELECTROLUX

ELECTROLUX
WE PRODUCE, WE SELL AND WE REPAIR
satisfaction is guaranteed


About us Print E-mail
Elektroluks - Electrolux Electrolux is a company existing since 1984 year. Its outset was based on maintenance and repairment of household appliances. Almost 20 years successfully has been working on production of electric heaters and rubber products. Macedonian market has been covered up ... read more ->>
Electrolux Repair Service There are good reasons why Electrolux has grown in recent years into one of the industry’s best appliance manufacturer’s. Even their high-quality models can break down though. That’s why it’s important to find reliable Electrolux repair in your area. Luckily for you, you’ve already found the Macedonia leaders in Electrolux appliance repair, Palenzo Appliance Service! Our service technicians are trained and certified to work on the brand’s entire line of kitchen and laundry appliances. No matter if your Electrolux dryer won’t start or you have an Electrolux dishwasher leaking water, call now. We’ll send one of our repair experts to your home to diagnose and fix the malfunction in no time. For the area’s most dependable service for your Electrolux repair, call us today. Why Choose Palenzo Appliance Service for Your Electrolux Appliance Repair? Here at Palenzo Appliance Service, we’ve built a reputation for fixing appliances quickly along with great customer service. You’ll be so impressed with our Electrolux repair service that you’ll never call any other company for your appliance needs. We guarantee: • Experience: Palenzo Appliance Service has been serving the Macedonia, NC area for 40 years • Factory Authorized Certified Technicians with training specifically on Electrolux appliances • Technicians that are professional and courteous, arrive in uniform, and will respect and protect your property and home Macedonia: Electrolux Appliance Repair Palenzo Appliance Service provides appliance repair in Southern Pines, NC, for Electrolux appliances. Electrolux appliances we service include: • Electrolux Dishwasher Repair • Electrolux Front Load Washer Repair • Electrolux Washing Machine Repair • Electrolux Dryer Repair • Electrolux Refrigerator Repair • Electrolux Freezer Repair • Electrolux Ice Maker Repair • Electrolux Microwave Repair • Electrolux Range and Oven Repair • Electrolux Stove Repair • Electrolux Wall Oven Repair • Electrolux Cooktop Repair Common Problems with Electrolux Washer and Electrolux Front Load Washer: • Electrolux Washer leaking • Electrolux Washer not spinning • Electrolux Washer not draining • Electrolux Washer no power • Electrolux Washer moving, vibrating, too noisy Common Problems with Electrolux Dryer: • Electrolux Dryer not drying • Electrolux Dryer not heating • Electrolux Dryer drum not turning • Electrolux Dryer no power Common Problems with Electrolux Dishwasher: • Electrolux Dishwasher not cleaning dishes • Electrolux Dishwasher not draining • Electrolux Dishwasher not filling with water • Electrolux Dishwasher not dispensing soap Common Problems with Electrolux Refrigerator: • Electrolux Refrigerator not cooling • Electrolux Refrigerator not freezing • Electrolux Refrigerator not making ice • Electrolux Refrigerator not dispensing water • Electrolux Refrigerator freezer frosting over • Electrolux Refrigerator leaking • Electrolux Ice Maker not making ice Common Problems with Electrolux Microwave: • Electrolux Microwave not heating • Electrolux Microwave turntable not working • Electrolux Microwave no power Common Problems with Electrolux Range, Electrolux Oven, and Electrolux Stove: • Electrolux Oven Range Stove not heating • Electrolux Oven Range Stove burners not working • Electrolux Oven Range Stove element not working • Electrolux Oven Range Stove timer not working • Electrolux Cooktop not heating • Electrolux Cooktop cracking • Electrolux Cooktop burners not working Сервисен центар кој се занимава со сервисирање и одржување на сите видови на апарати за ресторани и хотели , електронски уреди, апарати за домаќинство како и сервисирање и одржување на апарати за кафе. Денес Електролукс е Сервисен Центар во Македнија за како и за апаратите за кафе од сите познатиот светски производители сите резервни делови можите да ги добиете од Веб Продавницата http://catalogue.electroluxappliances.com.mk . Освен сервисните услуги Електро визија нуди и продажба на резервни делови и аксесоари за вашите уреди. Доколку имате потреба од било каков вид на оригинален резервен дел од програмата на Professional, тука сте на вистинското место истиот и да го добиете. Најбитна карактеристика за долготрајност на еден апарат е правилно одржување со оригинални резервни делови инсталирани од специјализиран кадар во таа област. Македонија поседува широка палета на резервни делови достапни веднаш на лагер, а за сите останати се врши нарачка. Порачајте резервни делови преку интернет продавницата во Македонија, дирекно преку телефонски повик до контакт центарот или со испраќање на e-mail со наведени инфорамции за каков резервен дел се работи. Нашиот тим во најкраток можен рок ќе ве контактира и информира за достапноста на делот. Вон-гаранциски поправки за сите Professional апарати кои што не се повеќе во гарентен рок, а имате потреба за некаков вид на поправка или измена, обратете се кај професионалната техничка-сервисна служба на клиентите во Македонија за да ги добиете сите пропратни услуги. Потребно е само да резервирате термин преку на интернет продавницата, со телефонски повик на 070/237 108 или преку e-mail; This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it со наведени податоци за типот на сервисна интервенција. Ние ви нудиме превземање на вашиот уред од зададената адреса и враќање на истиот по направениот потребен сервис. Како реномиран сервис на PHILIPS ,INDESIT, FAVORIT , BEKO, ARCELIK , ZANUSSI,KONCAR, SAMSUNG , Miele и Miele Professional заменетите делови се оригинални со висок квалитет. Сервис за поправка на апарати за домакинство Electrolux Има добри причини зошто Electrolux прерасна во последниве години во еден од најдобрите производители на апарати во индустријата и добар сервис. Сепак, дури и нивните високо квалитетни модели можат да се расипат. Затоа е важно да најдете сигурна поправка на Electrolux во вашата област. За ваша среќа, веќе ги најдовте лидерите на Македонија во поправка на апарати Electrolux, Palenzo Appliance Service! Нашите сервисни техничари се обучени и сертифицирани да работат на целата линија на кујнски апарати и апарати за перење на брендот. Без разлика дали вашата машина за сушење Electrolux се вклучиваат во сервисирање или ако во машината за миење садови Electrolux тече вода, јавете се веднаш. Ќе испратиме еден од нашите експерти за поправка во вашиот дом за да го дијагностицира и поправи дефектот за кратко време. За најсигурната услуга во областа за вашата поправка на Electrolux, јавете ни се денес. Зошто да ја изберете услугата за апарати Moore за поправка на вашиот апарат Electrolux? Овде, во Palenzo Appliance Service, изградивме репутација за брзо поправка на апарати заедно со одлична услуга за клиентите. Ќе бидете толку импресионирани од нашата услуга за поправка на Electrolux што никогаш нема да повикате друга компанија за вашите потреби на апаратот. Ние гарантираме: • Искуство: Palenzo Appliance Service служи во областа Македонија, NC веќе 40 години • Фабрички овластени овластени техничари со обука специјално за апарати Electrolux • Техничари кои се професионални и љубезни, пристигнуваат во униформа и ќе го почитуваат и штитат вашиот имот и дом во Мекедонија : Поправка на апарати на Electrolux Palenzo Appliance Service обезбедува поправка на апарати во Macedonia, NC, за уредите Electrolux. Електролукс апаратите што ги сервисираме вклучуваат: • Поправка на машина за миење садови Electrolux • Поправка на мијалник со предно полнење на Electrolux • Поправка на машина за перење Electrolux • Поправка на фен Electrolux • Поправка на фрижидери Electrolux • Поправка на замрзнувач Electrolux • Поправка на производителот мраз Electrolux • Поправка на микробранова печка Electrolux • Поправка на опсег и рерна на Electrolux • Поправка на шпорет Electrolux • Поправка на ѕидна печка Electrolux • Поправка на плочата за готвење Electrolux Вообичаени проблеми со мијалникот Electrolux и предното оптоварување на Electrolux: • Електролукс мијалник протекува • Electrolux Washer не се врти • Електролукс мијалникот не цеди • Electrolux Washer без струја • Electrolux Washer се движи, вибрира, премногу бучна Вообичаени проблеми со фен Electrolux: • Electrolux Сушачот не се суши • Electrolux Сушачот не загрева • Не се врти барабанот за сушење на Electrolux • Electrolux Фен без струја Вообичаени проблеми со машината за миење садови Electrolux: • Electrolux машина за миење садови не чисти садови • Electrolux машината за миење садови не испушта вода • Electrolux машината за миење садови не се полни со вода • Електролукс Машината за миење садови не издава сапун Вообичаени проблеми со фрижидерот Electrolux: • Фрижидерот Electrolux не се лади • Фрижидерот Electrolux не замрзнува • Фрижидерот Electrolux не прави мраз • Фрижидерот Electrolux не испушта вода • Замрзнувачот на Electrolux Фрижидер се замрзна • Фрижидерот Electrolux протекува • Electrolux Ice Maker не прави мраз Вообичаени проблеми со микробрановата печка Electrolux: • Електролукс микробранова печка не се загрева • Електролукс грамофонот за микробранова печка не работи • Микробранова печка Electrolux без струја Вообичаени проблеми со опсегот на Electrolux, рерната Electrolux и шпоретот Electrolux: • Електролукс шпоретот не се загрева • Пламениците на шпоретот со опсег на рерна Electrolux не работат • Елементот на шпоретот со опсег на рерна Electrolux не работи • Не работи тајмерот за шпорет на опсегот на рерната Electrolux • Електролукс плочата за готвење не се загрева • Пукнатина на плочата за готвење Electrolux • Не работат пламениците на Electrolux